Prins Rob I

Jonk en Aod, handj in handj Zo viere wae Vastelaovendj in ’t Foekepotterslandj

Op zaterdag 30 januari is in Café zaal Geraats te Grathem, Rob 1e, 61e prins van de Foekepotters uitgeroepen. Rob is 31 jaar en op 1 december 1978 geboren als zoon van een “Joker” en ‘n “Veldjmuuske”, maar vanaf het eerste moment opgegroeid als echte Grathemse Foekepotter. Al enkele jaren samenwonend met Nicole Daemen (zus van Adjudant Wil Daemen), die ook vanaf haar geboorte het carnavalsbloed door de aderen heeft stromen.
Heeft tijdens de kinderjaren regelmatig meegedaan aan de (jeugd)optochten, met als toenmalig hoogtepunt Jeugdprins van het jaar 1991.
Ook tijdens de hedendaagse carnaval en de Grathemse optocht is hij altijd aanwezig. Begonnen als look-a-likes van de Village People, is de carnavalsgroep “De Sjtuuekers” waar Rob deel van uitmaakt, uitgegroeid tot een groep die jaarlijks bij de wagens meedingt naar de Foekepotter-trofee.
Sinds 2005 werkzaam bij Nebim Limburg B.V., ‘n Volvo truck en busdealer die verantwoordelijk is voor onder meer de verkoop en service van Volvo trucks in Limburg. Binnen Nebim Limburg is hij verantwoordelijk voor de afdelingen Human Resources en Kwaliteit- en Milieuzaken.
Naast het werk ook nog betrokken als jeugdleider en Algemeen bestuurslid bij Jong Nederland Grathem. Samen met drie medeleiders (waaronder Adjudant Vincent Rommelaars) komen zij wekelijks met de Oudste Senioren Jongens bij elkaar om te zorgen voor leuke en ontspannende groepsbijeenkomsten.
Daarnaast speelt hij thuis regelmatig gitaar en indien er nog tijd over is komt hij met de band “Dennis & The Receivers” bij elkaar om covers uit de jaren 60, 70 te spelen. Tevens bezoeken zij jaarlijks enkele concerten en andere leuke festiviteiten die zorgen voor de nodige ontspanning.

Rob zal ut Foekepotterslandj deze dagen voorop gaan onder het motto:

“Jonk en Aod, handj in handj
Zo viere wae Vastelaovendj in ’t Foekepotterslandj”