Rens I is de 70e prins van De Foekepotters Grathem

Op 16 februari 2019 waren alle Foekepotters en Foekepotterinnekes bij elkaar in Zaal Geraats om te kijken wie dit jaar de nieuwe prins zou worden. Nadat wij prins Martijn I hadden bedankt en hij was afgetreden, kon het uitroepen van de nieuwe prins beginnen. Een prins moet natuurlijk over veel talenten beschikken. Daarom hadden de Foekepotters een echte talentenjacht opgezet. Niet ‘The Voice of Holland’ maar ‘The Prins van Grathem’ was waar de kandidaten naar streefden. Al snel werd duidelijk dat een iemand daar met kop en schouder bovenuit stak, want Rens Grispen werd uitgeroepen tot 70 e prins van De Foekepotters. Dit onder felicitaties van de prinsen van D’n Uul van de Grauwert (Montfort), De Bokkeriejers (Sint Joost) en De Kwakkert (Heythuysen).
 
Rens werd 28 jaar geleden geboren. Vanaf zijn geboorte woonde Rens in Panheel. Dat wil zeggen, van Grathem uit gezien net aan de overkant van de Napoleonsweg. Maar hij ging naar school in Grathem, was daar bij Jong NL, is daar lid van voetbalclub VVGKC en heeft daar zijn vrienden. En, ongeveer een half jaar geleden is Rens naar Grathem verhuisd. Rens was tot voor kort vrijgezel, maar had zijn ogen niet in zijn zak zitten. Zo ontmoette bij Colette uit het rijk van D’n Uul (Roermond). Hij is een sportieve vent. Naast het voetballen stapt hij graag op de fiets om flinke tochten te maken. Hij trekt daarbij op met een groepje wielrenners uit Kelpen-Oler, maar zou eigenlijk graag in Grathem een clubje enthousiastelingen oprichten om samen de Amtel Goldrit of het Rondje Zuiderzee (300 km op één dag) te rijden. Inmiddels zijn wielrenshirts in Foekepottersdesign geïntroduceerd.
 
Ook is Rens ‘burger hulpverlener’ waarbij hij opgeroepen kan worden om levensreddende handelingen te verrichten in afwachting van de opgeroepen ambulance. Tijdens vakanties zoekt Rens graag het water op om te gaan snorkelen of duiken, of gaat hij wandelen, wielrennen of skiën. Van beroep is Rens industrieel automatiseerder en werkt bij Meyer Burger in Eindhoven.
 
Rens heeft de carnaval met de moedermelk meegekregen. Moeder Fien is al jaren partij tijdens de optocht en heeft als einzelgänger al menige prijs gewonnen. Ook vader Lei weet wat carnaval vieren is. Rens is lid van carnavalsgroep Adje Paeperkook en heeft met hen al meerdere prijswinnende wagens gebouwd. Samen plezier maken en op tijd een pilsje drinken staat voorop. In 2003 was Rens jeugdprins van De Foekepotters, samen met prinses Loes (Peskens).
 
Tijdens de carnaval wordt Rens bijgestaan door zijn adjudanten Juul, Wil en Ralf. Hij zal de Foekepotters voorgaan onder het motto:
 
De Riekswaeg gepasseerdj, Grathem regeertj.