U bent hier

Prins Wim II 68e prins van de Foekepotters

Tijdens een druk bezocht prinsenbal op 11 februari werd Wim Lupsen uitgeroepen tot 68 e prins van De Foekepotters. Wim II zal samen met alle Foekepotters en Foekepotterinnekes carnaval vieren onder het motto: Lupse of bes se mèt de fiets? Groeët of klein, vastelaovendj viere wae same mèt ederein!
 
Wim werd uitgeroepen onde applaus van vele Grathemers en bezoekende prinsen en verenigingen uit Montfort, Sint Joost, Heythuysen en Kelpen-Oler. Wim is een echte Grathemse jongen die 53 jaar geleden werd geboren in het ziekenhuis in Roermond, maar daarna altijd in Grathem heeft gewoond. Hij stamt uit een grote familie die vol zit met carnavalsbloed. Zo is Wim de derde prins in de familie bij de Foekepotters. Wim vond zijn vrouw Marjo ook in Grathem en same met haar heeft hij twee lieve dochters. Wim werkt als conciërge in Roermond bij APT Kurvers. Wim is al meer dan vijfentwintig jaar lid van voetbalclub GKC waar ze als vrijwilliger op hem kunnen rekenen, voor en achter de bar en bij allerlei activiteiten zoals het Ambrastoernooi, waar Marjo trouwens ook heel actief bij is. Verder is Wim Formule 1 fan en vind hij het leuk om met vrienden ergens een pilsje te drinken, zoals bijvoorbeeld in zijn eigen kelderbar.
 
Het carnavalsbloed is bij Wim al van jongs af aan aanwezig. Hij is steevast bij alle activiteiten te vinden. Jarenlang heeft hij met de groep De Sjuuvers meegedaan aan de optocht. Een groep die bekend stond om hun sjieke wagens. Wim vind het een eer om dit jaar in Grathem als prins voorop te gaan. Hij zal natuurlijk door zijn vrouw en beide dochters ondersteund worden, maar hij zal verder worden bijgestaan door adjudanten Frank van Enckevort en Mark Mevissen.