U bent hier

Foekepotters on tour in Kenia!

Ja dat lees je goed, de Foekepotters in Kenia. Niet de hele vereniging natuurlijk maar wel een van onze Foekepotterinnekes uit Grathem is naar Afrika afgereisd. Benieuwd naar het verhaal van Tessa Stevens? Lees dan snel door. De Foekepotters zijn in ieder geval trots op Tessa voor haar doorzettingsvermogen om dit project te realiseren.

Voor mijn opleiding ben ik 3 maanden voor stage naar Kenia geweest. Daar heb ik stage gelopen op een school voor gehandicapten en in een babyhome. Nu vragen jullie je natuurlijk af wat is dan de link met de Foekepotters?

Voordat ik naar Kenia ging heb ik geld ingezameld om daar een project op te kunnen zetten. Ik had op dat moment nog geen idee wat ik met het geld wilde gaan doen. Ook ben ik opzoek gegaan naar sponsors. En één van die sponsors is C.V. De Foekepotters! Met het sponsorgeld en het ingezamelde geld heb ik op de Sint Peters school in Buriangi, die heel erg aan vervanging toe is, een groentetuin gesponsord.

Op deze school worden via andere projecten al leslokalen en boeken gesponsord. Ik vind het ook erg belangrijk dat kinderen goed voedsel krijgen. Onderwijs is een van de belangrijkste dingen in het leven van een kind maar om goed te kunnen presteren op school moet een kind genoeg gezonde voedingsstoffen binnen krijgen. Toen ik hoorde dat de meeste kinderen niet veel te eten krijgen omdat er geen geld voor is, was het voor mij duidelijk. Hier moet ik iets mee! En dat is gelukt! Ik heb een project opgestart, zodat deze school een groentetuin kan gaan aanleggen. Met de hulp van de Foekepotters en alle andere mensen kan deze school twee seizoenen mais verbouwen. De mais wordt gebruikt om de kinderen van voedsel te voorzien en alles wat overblijft wordt verkocht waardoor ze weer nieuwe zaden en pootgoed kunnen kopen.

Daarnaast heb ik van de Foekepotters een aantal oude steken mee gekregen. Hiermee heb ik een activiteit gedaan in het babyhome. De stralende gezichtjes toen de kinderen de steken op het hoofd kregen en met ballonnen mochten spelen, zeggen genoeg. Wat een super cadeau!

Foekepotters bedankt!