U bent hier

Bart de 2e voorop bij De Foekepotters

Onder het toeziend oog van veel Grathemers en de prinsen van D’n Uul van de Grauwert uit Montfort en De Bokkeriejers uit Sint Joost, die met hun gevolg naar Grathem waren afgereisd, werd Bart Mennen op 23 januari 2016 uitgeroepen tot 67e prins van De Foekepotters. Hij zal dit jaar voorop gaan onder het motto:
 
’t Tiedstip is mich sjiet egaal, wae gaon fieëste maximaal!
 
Bart werd 36 jaar geleden geboren en heeft de eerste 26 jaren van zijn leven op de Dorpstraat doorgebracht bij vader Jo en moeder Dien. Daarna heeft hij een eigen huisje betrokken aan het Kerkplein. Hij woont daar alleen en is, zoals hij dat zegt, happy single. Bart verdient de kost als sales engineer voor Innovent GmbH in Nettetal. Hij handbalt in team HS2 van Vios, rent af en toe voor zijn plezier en is op kermis maandag te vinden bij het toepen. 
Bart is vrijwilliger bij JongNL waar hij de jongste junioren jongens begeleid. Recent trok hij mede de kar bij de organisatie van de provinciale kaderschouw waarbij zo’n 400 vrijwilligers uit de hele provincie naar Grathem kwamen. Bart is verder lid van de commissie Wonen, Verkeer en Veiligheid van de dorpsraad. Men kan hem dus regelmatig door het dorp zien lopen om te kijken of alle stoeptegels recht liggen. Men kan Bart ook bewonderen met zijn “sjuuf” (trombone). Daarop speelt hij in Harmonie Sint Agatha en JBB coverband Nuuj Helde en natuurlijk bij Boorekapel Door Diek en Dun. Dit gezelschap viert dit jaar haar 6x11 jarig jubileum. Bart is er trots op dat hij in dit jubileumjaar prins van De Foekepotters mag zijn.
 
Naast met Door Diek & Dun is Bart bij de carnaval betrokken door al jaren op te treden als artiest op de bonte avonden. Vroeger als lid van playbackgroep Óngezondj en nu als een van de Grathemse Chinezen. En natuurlijk blaast hij zijn partijtje mee tijdens de Foekepop op zondag. Bart is een graag geziene gast in het Grathemse. Als hij op pad is dan kan hij geen klok kijken en is dus vaak laat thuis. Een van zijn vaste gewoontes is ook dat hij steevast net iets te laat komt. Zijn spreuk is een knipoog naar deze twee gewoontes. 
 
Binnen de familie Mennen is het carnavalsbloed sterk aanwezig. Barts neefje Tom, zoon van zus Mieke, is jeugdprins bij De Kujeldreijers in Kelpen-Oler, terwijl de vader van Tom daar adjudant van de grote prins is.
 
Bart zal tijdens de carnaval worden bijgestaan door zijn adjudanten, oud jubileumprins Wil Daemen en beste vriend Vincent Rommelaars.