U bent hier

Afscheid President Hen

Na meer dan vijftig jaar mee voorop te zijn gegaan in de Grathemse carnaval, heeft President Hen (Hen van de Mulder) samen met zijn Els besloten om dit seizoen afscheid te nemen van C.V. De Foekepotters. Dit afscheid heeft plaatsgevonden tijdens een feestelijke bijeenkomst op 14 januari jl., waarbij naast de leden van De Foekepotters ook de Boerenkapel Door Diek en Dun en de Aod Prinsen aanwezig waren.

Het was een mooie avond waarbij natuurlijk de nodige herinneringen opgehaald werden aan hoe het vroeger was en wat Hen en Els allemaal hebben meegemaakt bij De Foekepotters. Er waren mooie en lovende woorden. Maar Hen wees er op dat de Grathemse carnaval nooit door één persoon gemaakt wordt, maar dat je het samen doet. Hij bedankte alle Foekepotters en Foekepotterinnekes die in al die jaren, in de optocht, bij de bonte avond of boerenbruiloft, als lid van de jeugdraad of als jeugdprins of –prinses, als feestganger, prins, lid van de kapel of de raad van elf of op welke wijze ook heeft bijgedragen om in Grathem de carnaval te maken tot wat die nu is.

Als verrassing werd Hen benoemd tot Ere President van C.V. De Foekepotters. Ook kregen Hen en Els van De Foekepotters een speciaal ontworpen aandenken. Een in brons gegoten, gestileerde foekepot ontworpen door Dries Wertz en gegoten door Jos Custers uit Grathem. Deze foekepot symboliseert de Grathemse carnaval die fier overeind staat, maar ook hetgeen Hen en Els in de afgelopen 5x11 jaar daarin hebben opgebouwd en beleefd. Die jaren worden weergegeven door de carnavalsgetallen die speels zijn aangebracht op de foekepot. Als blijvende verbinding met De Foekepotters is de verenigingsmedaille van Hen op de foekepot aangebracht.