U bent hier

Cursus plat laeze en sjrieve

Cursus plat laeze en sjrieve

Altijd al eens willen weten hoe je in je eigen dialect schrijft? Benieuwd naar ons mooie Limburgse dialect? Waar komt het vandaan? Waarom klinkt het elke vijf kilometer weer anders? En, wat is echt plat? Dan is deze cursus iets voor jou.
C.V. De Foekepotters organiseert samen met Dialectvereniging Veldeke een viertal leerzame en leuke avonden. Tijdens deze cursus leer je lezen en schrijven in het plat, krijg je handige tips en informatie over ons mooie dialect. Ook wordt er elke avond tijd ingeruimd voor echte ‘Grathemse Kal’.
Na de cursus ontvang je het officiële diploma van Veldeke. De uitreiking daarvan is tijdens het Grathems Dictee. Voor cursisten is de deelname daaraan gratis.
De cursusavonden zijn: 30 okt, 5 nov, 12 nov en 19 nov.
Geef je op via het aanmeldformulier.
 

GRATHEMS DICTEE

Wil je eens oefenen met het schrijven van Grathems plat? Samen met vrienden de uitdaging aangaan? Geef je dan op voor het Grathems Dictee.
We maken er een leuke avond van. Eerst het dictee. Daarna de prijsuitreiking. Dan is het tijd voor een gezellige avond met een optreden van Station bienao America (akoestisch).
Een unieke avond, waar je bij moet zijn!
Het dictee is niet alleen voor mensen die vaker plat schrijven of de cursus hebben gevolgd. Ook beginners zijn van harte welkom.
Geef je op via het aanmeldformulier.
 
Opgave op de avond zelf is mogelijk, maar we vinden het fijn als we weten dat je komt.
Niet mee doen aan het dictee, maar wel naar het optreden? Dat kan natuurlijk ook.